ALS Nederland

ALS Nederland

Doelstelling

Amy trofische Laterale Sclerose is een dodelijke zenuw-spierziekte waarbij de signalen van uit de hersenen niet meer aankomen bij de spieren, met als gevolg dat één voor één de spieren uitvallen. Hierdoor kan je steeds minder zelf zoals bewegen, praten, eten en drinken. Meestal overlijdt iemand met ALS omdat de ademhalingsspieren er ook mee ophouden.

Over de oorzaak van ALS is nog maar weinig bekend en er bestaat nog geen geneesmiddel. Hoop op een toekomst – met gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste klachten- is er dus nog niet.

Er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek, om een oorzaak en een behandeling te kunnen vinden. Omdat we nog maar zo weinig weten over het ontstaan van ALS wordt in onderzoek echt alles meegenomen: omgevingsfactoren, de rol van voeding tot aan het DNA. Dit is een dure aangelegenheid zonder structurele hulp of subsidies vanuit de overheid en daarom is Stichting ALS Nederland zo belangrijk. De stichting maakt samen het ALS Centrum onderzoek mogelijk.

Activiteiten

Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van en mogelijkheden ter voorkoming, genezing en toekomstige behandeling van ALS. De stichting biedt ook een communicatieplatform voor ALS patiënten, naasten, nabestaanden en omgeving aan. Verder wilt de stichting de levenskwaliteit en zorg voor ALS Patiënten verbeteren. Tot slot het zo effectief mogelijk inzetten van het beschikbaar geld voor wetenschappelijk onderzoek. 

Responscode?

Vul hieronder je e-mailadres en Goede Doelen responscode in en klik om je keuze te bevestigen

* Verplichte velden

Kies een ander goed doel