Fonds Psychische Gezondheid

Fonds Psychische Gezondheid

DOELSTELLING

Wij werken aan een samenleving waarin minder mensen psychische problemen hebben. En waarin iedereen met psychische problemen een goede en passende behandeling krijgt. Een samenleving waarin mensen zich niet schamen voor hun psychische problemen. Een samenleving die chronische psychiatrische patiënten een volwaardige plaats biedt. 

ACTIVITEITEN

Fonds Psychische Gezondheid is vastbesloten om de omvang, ernst en duur van psychische problemen terug te dringen. Hiervoor richten wij ons op onderstaande vijf kerntaken: 

1. Wetenschappelijk onderzoek

Door wetenschappelijk onderzoek te financieren komt er steeds meer kennis en inzicht over nieuwe en betere behandelmethoden. In de toekomst kunnen psychiaters en psychologen psychische problemen eerder opsporen en ze sneller en effectiever behandelen. 

2. Zorgprojecten

Door zorgprojecten te financieren kunnen zorgprofessionals nieuwe en betere behandelmethoden aanbieden. Hiermee krijgen mensen met psychische problemen uitzicht op een beter leven.

3. Voorlichting

Fonds Psychische Gezondheid geeft voorlichting over psychische gezondheid en psychische problemen. Wij bieden mensen actuele en betrouwbare informatie aan zodat zij beter kunnen omgaan met psychische problemen en weten hoe ze psychisch gezond kunnen worden en blijven.

4. Hulplijn

Fonds Psychische Gezondheid biedt een hulplijn aan via Stichting Korrelatie. Psychologen en maatschappelijk werkers geven de nieuwste informatie, adviezen en tips en verwijzen, als dat nodig is, door naar andere hulpverleners of informatiebronnen.

5. Positieve beeldvorming

Fonds Psychische Gezondheid wil begrip kweken en openheid over psychische problemen stimuleren. Want wie van zijn omgeving erkenning en waardering krijgt, denkt positiever over zichzelf, durft meer en komt verder in zijn leven.

Responscode?

Vul hieronder je e-mailadres en Goede Doelen responscode in en klik om je keuze te bevestigen

* Verplichte velden

Kies een ander goed doel