Hulphond Nederland

Hulphond Nederland

Hulphond Nederland leidt vier soorten hulphonden op.

 Een ADL-hulphond is getraind om iemand met een lichamelijke beperking te assisteren bij allerlei activiteiten in het dagelijks leven (ADL). Zo opent een ADL- hulphond deuren, laden en kasten, helpt bij het aan- en uitkleden, raapt post en andere zaken op, doet was in de wasmachine, betaalt in de winkel en drukt op licht- en liftknoppen.

 

De Epilepsie-hulphond is een signaleringshond die speciaal wordt opgeleid voor mensen met epilepsie. De hond is getraind om te waarschuwen en te helpen voor, tijdens en na een aanval. Ook biedt de hond veiligheid en een verminderde afhankelijkheid van anderen.

 

De PTSS-hulphond is een signaleringshond die speciaal wordt opgeleid voor mensen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Een PTSS- hulphond helpt zijn baas om te gaan met stress veroorzaakt door traumatische ervaringen. De hond is een buddy door dik en dun, vermindert angsten en zorgt voor rust.

 

Een Therapie-hulphond is getraind om jongeren en kinderen met een verstandelijke beperking en/of ernstige gedragsstoornissen beter te laten functioneren en communiceren. Jongeren kunnen agressie beter reguleren, leren voor zichzelf op te komen en zitten lekkerder in hun vel. De jongeren hebben na het doorlopen van het programma meer zelfvertrouwen een gezondere kijk op communicatie met volwassenen en gaan meer respectvol om met gezagsverhoudingen.

Kijk voor meer informatie op: www.hulphond.nl

Responscode?

Vul hieronder je e-mailadres en Goede Doelen responscode in en klik om je keuze te bevestigen

* Verplichte velden

Kies een ander goed doel