Humanitas

Humanitas

DOELSTELLING

Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar. Deze humanistische uitgangspunten vertaalt Humanitas in diensten van-mens-tot-mens op het gebied van welzijn en zorg. Humanitas biedt door middel van een vrijwillig maatje hulp aan kinderen, jongeren, gezinnen, alleenstaanden en ouderen, vluchtelingen, ex-gedetineerden, mensen in een sociaal isolement, mensen die stervende zijn en aan mensen die iemand verloren hebben. 

ACTIVITEITEN

Humanitas is er voor mensen die op eigen kracht iets willen doen aan een situatie. Bij ons vind je de tools om weer verder te kunnen. Jaarlijks bieden ruim 22.000 goed getrainde vrijwilligers gratis professionele steun op maat aan ruim 60.000 deelnemers. Deze steun bieden wij binnen zes verschillende thema's: 
- Eenzaamheid: sociale contacten leggen en onderhouden.
- Verlies: omgaan met rouw, echtscheiding of andere vormen van verlies.
- Opvoeden: voor gezinnen met vragen over de opvoeding
- Opgroeien: voor kinderen en jongeren
- Detentie: leven tijdens en na gevangenschap.
- Thuisadministratie: organisatie van financiële zaken ter voorkoming van armoede

Humanitas heeft ruim 80 lokale afdelingen die kijken waar in hun omgeving behoefte aan is. Zij bieden tijdelijke hulp, vaak in de vorm van een vrijwillig maatje. Door vrijwilligers goed te scholen zijn zij goed voorbereid op hun taak en werkt hun ondersteuning activerend en preventief.

Responscode?

Vul hieronder je e-mailadres en Goede Doelen responscode in en klik om je keuze te bevestigen

* Verplichte velden

Kies een ander goed doel