KNGF Geleidehonden

KNGF Geleidehonden

DOELSTELLING

De kwaliteit van leven, mobiliteit en zelfstandigheid van mensen met een beperking bevorderen met de inzet van professioneel opgeleide honden. 

ACTIVITEITEN

KNGF Geleidehonden zet zich in voor mobiliteit, zelfstandigheid en kwaliteit van leven van mensen met een beperking of stoornis. Wij doen dit door het opleiden en ter beschikking stellen van professioneel getrainde honden. Dankzij deze ‘honden met een missie’ kunnen mensen met een handicap participeren in de maatschappij, onafhankelijk van hulp van naasten of van de samenleving. Uit onderzoek blijkt dat de professioneel getrainde hond niet alleen bijdraagt aan toename van kwaliteit van leven, maar ook aan een aantoonbare vermindering van (mantel)zorg. 
De honden die worden opgeleid: de blindengeleidehond voor mensen met een visuele beperking; de autismegeleidehond voor jonge kinderen met autisme; de assistentiehond voor mensen met een lichamelijke beperking; de buddyhond voor (oud-) geüniformeerden met PTSS; de buddyhond als maatje voor kinderen met een beperking of stoornis.
De honden worden gefokt in eigen beheer en gesocialiseerd met behulp van honderden puppypleeggezinnen.

Responscode?

Vul hieronder je e-mailadres en Goede Doelen responscode in en klik om je keuze te bevestigen

* Verplichte velden

Kies een ander goed doel