Wakker Dier

Wakker Dier

DOELSTELLING

In 2030 is de consumptie van vlees in Nederland met een kwart gedaald en heeft altijd minimaal 1 Beter Leven ster. Dit betekent dat het jaarverbruik per persoon in 2010 uitkomt op 61 kg (peiljaar 2010: 81kg) en dat dit vlees afkomstig is uit een houderijsysteem dat minimaal 1 Beter Leven ster van de Dierenbescherming draagt.

ACTIVITEITEN

Bewustwording: In de pers en met reclame laten we zien hoe er in Nederland met dieren in de vee-industrie wordt omgesprongen. Zo schudden we bedrijfsleven, overheid en burgers wakker en brengen we de publieke discussie op gang.

Bedrijven wakker schudden: We spreken bedrijven en A-merken aan op dierenleed en vragen hen actie te ondernemen. Bijvoorbeeld door over te schakelen naar vrije-uitloopeieren of de verkoop van biologisch vlees. Ook vragen we restaurants om een diervriendelijkere menukaart, bijvoorbeeld zonder blank kalfsvlees.

Voorlichting: We geven voorlichting: een beter leven voor dieren begint op je eigen bord. Hierbij richten we ons met name op consumenten die openstaan voor onze boodschap en bereid zijn om te sleutelen aan hun eigen consumptiegedrag.

Juridische procedures: Wij streven naar betere wetten voor dierenwelzijn en voeren juridische procedures. Bijvoorbeeld tegen misleidende reclame of bedrijven die de (welzijns-) regels overtreden.

Responscode?

Vul hieronder je e-mailadres en Goede Doelen responscode in en klik om je keuze te bevestigen

* Verplichte velden

Kies een ander goed doel