War Child

War Child

Doelstelling

War Child streeft naar een gezonde geestelijke ontwikkeling van oorlogskinderen, zodat zij kunnen bijdragen aan een vreedzame toekomst. Dat doen we met psychosociale hulp, zodat kinderen hun nare ervaringen kunnen verwerken en weer vertrouwen opdoen. Met onderwijs, zodat ze zicht krijgen op een betere toekomst. En met bescherming, zodat ze veilig kunnen opgroeien. War Child heeft zich gespecialiseerd in psychosociale hulpverlening aan kinderen in door oorlog getroffen gebieden. Daarbij wordt gebruikgemaakt van creatieve middelen zoals muziek, theater, dans, sport en ict en nieuwe media. In 2015 wil War Child een miljoen kinderen die actief kunnen meedoen met onze projecten. In 2012 hebben 347.000 kinderen actief meegedaan met de projecten. Daarnaast heeft WAr Child nog 3,5 miljoen kinderen indirect of via voorlichtingsactiviteiten of mediacampagnes bereikt.

Activiteiten

Directe hulp aan kinderen en de volwassenen om hun heen (ouders, leraren, lokale leiders), capaciteitsopbouw en training van lokale organisaties en medewerkers, beinvloeding van nationaal en internationaal beleid.

Directe hulp voor kinderen omvat: workshops om emotionele en sociale vaardigheden te verbeteren, leren lezen, schrijven, rekenen en een vakopleiding, bescherming van kinderen. De activiteiten van War Child staan beschreven in het jaarverslag 2015: http://www.annualreportwarchild.org/

Responscode?

Vul hieronder je e-mailadres en Goede Doelen responscode in en klik om je keuze te bevestigen

* Verplichte velden

Kies een ander goed doel